Kommunpolitisk debatt

MP:s svek i Alanyafrågan

Här följer nu i kronologisk ordning insändare från MP angående deras velande i Alanyafrågan, samt mina svar. Det sista svaret är inte publicerat i Ystads Allehanda, så det finns längst ned i textform.

140203 Ins Alanya MP
Publicerad i Ystads Allehanda 2014-02-03

 

140206 Ins svar MP
Publicerad i Ystads Allehanda 2014-02-06

 

140215 Ins MP Alanya
Publicerad i Ystads Allehanda 2014-02-15

 

Svar på Lotta Hedström replik på min insändare om det havererade Alanya-projektet

Kära Lotta! Du refererar i din insändare till mig som ”den vanligtvis osynlige Figge” (lite gulligt att du i hela texten bara använder mitt förnamn, nästan som om vi kände varandra), men jag kan inte riktigt förstå vad graden av min synlighet har att tillföra den här debatten. Om det vore en tävling i att synas och höras mest i alla upptänkliga situationer skulle du vinna i alla grenar, där lägger jag mig platt!

Sen svamlar du ett tag om hur duktiga MP är i grenen MR (som du lite slängigt använder för mänskliga rättigheter). Du hänvisar också till en del dokument och dina egna samtal med den turkiska delegationen för att rättfärdiga Tomelillas Alanya-projekt. Jag blir inte övertygad!

Lotta, Bildts besök i Iran och Karzais diskussioner med talibanerna, för att inte tala om hur HBTQ-personer behandlas i Ryssland, är självklart frågor som är viktiga och som jag och många, många fler har synpunkter på, men det har absolut ingenting med den här frågan att göra. Vad jag vet har TOA (mitt lite slängiga uttryck för Tomelillas Oheliga Allians) ännu inte haft några planer för ett kulturellt samarbete med Teheran eller erbjudit sig att medla i Afghanistan. Jag kan ha fel, men jag tror inte vi har några tävlande i Sotji heller.

För mig finns inget pris för mänskliga rättigheter, det är så jag tolkar begreppet ”rättigheter”. Ditt stora engagemang för mänskliga rättigheter har ett pris, det är det som är den springande punkten. Från början sa MP nej till Alanya, och jag hoppas att frågan om ”MR” var en viktig del i det ställningstagandet. Men så snart TOA erbjöd betalning för ett ja – och i din insändare hade du vänligheten att exakt berätta vari betalningen bestod – förbyttes detta nej till ett ja. Det är precis här moralen sätts ur spel och MP visar sitt riktiga ansikte. Det är här vi får ett exempel på vad du sa i intervjun i YA för ett år sedan: ”Herregud, det är väl det som är politik”.

Figge (Bergquist!)

V Tomelilla

Kopiera länk