Aktiviteter

Kvinnodag i strålande vårväder

Det är alltid lika roligt att vara ute på byn den 8 mars och dela ut nejlikor till Tomelillas kvinnor. I år var dessutom vädret på sitt allra bästa humör, vilket bara gjorde det till en ännu roligare och mer givande dag.

8-mars
Jonna delar ut dagens första blomma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här gången var det hela sex starka som ställde upp för att dela ut de 200 nejlikor som var beställda. Blommorna delades ut tillsammans med flygbladet ”Ja till samtyckeslag”. Extra roligt var att fyra av oss var helt nya i dessa sammanhang, för Jenny, Jessica, Paul och Jonna var detta första gången de var med i vår aktivitet 8 mars.

blomsterflickor
Jenny, Jonna, Jessica och Britta var ute i det vackra vårvädret och delade ut nejlikor till Tomelillakvinnor. På bilden saknas Paul Hellfak och Figge Bergquist som också var med på aktiviteten.

De 200 nejlikorna gick åt med en farlig fart. På mindre än en timme var alla blommor slut, och 200 kvinnor kom hem lite gladare än de var när de gick ut. Det är alltid lika tacksamt att göra detta, så gott som alla vi träffar blir mycket glada och överraskade av att plötsligt få en blomma. Några enstaka tackar nej, ibland av rent politiska skäl, men det är deras förlust. Vi tillönskar dem en bra dag i alla fall.

Och nästa 8 mars, oavsett väder, står vi där igen med våra blommor. Förhoppningsvis har vi då en ny regering, både på riksplanet och här i Tomelilla. I båda dessa världar är det fortfarande allianser som har makten, i Tomelilla dessutom en ohelig sådan. Nu är det dags att jobba för en förändring av det förhållandet!

Samtyckeslag

Kopiera länk