Aktiviteter

Staten och kapitalet mot Frälsis!

Färre knallar men lika många besökare, vackert sommarväder men lite blåsigt, hyfsat drag i tältet men inga nya medlemmar.
   Så kan årets sommarmarknad sammanfattas för Vänsterpartiets del.

Marknad Britta o Linda
Britta och Linda höll ställningarna i tältet på marknadsdagen.
Marknad Ung Vänster
Ung Vänsters Simon från Malmö och Lina och Ola från Ystad var välkommen hjälp för att uppmärksamma tomelillaborna på vår politik.

På helt ny plats, utanför apoteket Hjärtat, ställde vi upp vårt röda tält för årets insats på sommarmarknaden. Linda, Britta och Figge utgjorde basen i årets satsning, men vi hade mycket god hjälp av tillskyndande volontärer från Skurup, Ystad, Simrishamn och Lund.
Paul från Skurup fanns i tältet redan innan det var riktigt rest, han hade slutat jobbet på ett äldreboende och stannade till på väg till tåget för att åka hem och sova. En kopp kaffe och lite snack hann han med innan det var dags att möta John Blund, dock.
Senare fick vi besök av Mona från Ystad, Margareta från Simrishamn och tre glada Ung Vänstrare – Simon från Malmö och Lina och Ola från Ystad. Det var full fart i och utanför tältet hela dagen.
Vädret var det bästa tänkbara med sol och lagom värme, men tidvis blåste det rätt bra och vi var tvungna att förankra tältet i ett närbeläget cykelställ. Hela tiden försökte vi också överrösta Frälsningsarmén genom att skruva upp Staten och kapitalet och Internationalen så högt vi vågade.
Flera bra diskussioner med marknadsbesökare blev det och förhoppningsvis har vi satt igång några tankar hos en del, men några nya medlemmar kunde vi inte räkna in denna gång heller. Men vi ger inte upp, snart är det dags för

Kopiera länk